Ned med afgifterne: Thulesen Dahl vil slås for billigere øl

»Hvis man kun gør noget på sodavand, så gør man ikke for alvor noget på grænsehandlen, og derfor vil vi gå ind og slå et slag for, at vi også får gjort noget på ølsiden, som i meget høj grad er det, der trækker grænsehandlen,« sagde Kristian Thulesen Dahl inden mødet.

Oppositionen forhandler søndag med regeringen om første del af den vækstpakke, der skal skabe vækst og job i Danmark frem mod 2020. Her indgår blandt andet en genindførelse af boligjobordningen samt en grænsehandelspakke, der skal sørge for, at danskerne køber deres sodavand i Danmark i stedet for syd for grænsen. Partierne er enige om at sænke afgiften på sodavand, men det samme skal altså ske med øl, mener Kristian Thulesen Dahl, der dog ikke har det som et ultimativt krav.

»Det er i meget høj grad øl, der er det slagnummer, som grænsehandelsbutikkerne bruger til at trække folk derned, og når folk så er der, køber de alle mulige andre varer også,« siger han.

Problemet ved at sænke afgiften på øl er, at Danmark ifølge EU-reglerne formentlig også bliver nødt til at nedsætte afgiften på vin. Men den kamp mener Dansk Folkeparti, at regeringen skal kæmpe.

LÆS OGSÅ: EU spænder ben for billigere øl

»Det der med, at vi bare får at vide, at EU siger, vi ikke må, det er ikke et argument, der bider på os. Vi må også være klar til at tage en kamp med EU, og her kan det jo dreje sig om, at vi nedsætter ølafgiften, uden at vi nødvendigvis på samme måde nedsætter vinafgiften,« siger Thulesen Dahl.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), vil også gerne være med til at se på, om øllene kan blive billigere.

»Vi synes jo, der skal tages et initiativ, der kan mærkes, og nu er det ikke fordi, jeg skal gøre mig til ekspert i grænsehandel, men noget af det, der trækker folk ned over grænsen, er sodavand og øl,« sagde Løkke, inden han gik ind i Finansministeriet.

Dagens Gossip