Nederlag lyser som en gul lampe for Usain Bolt

Usain Bolt endte med at slå ud med armene, som om han nærmest undskyldte, at han ikke havde levet til forventningerne. Den seksdobbelte OL-guldvinder var blevet slået med en enkelt hundrededel af et sekund af amerikaneren Justin Gatlin.

Spørgsmålet er om nederlaget reelt bør give Bolt grund til bekymring forud for sæsonens altoverskyggende højdepunkt, VM i Moskva midt i august. Eller var det en enlig smutter for manden, der med kombinationen af super-evner og tilbagelænet charme igen har gjort atletikken interessant for de fleste?

Landstræner i sprint Mikkel Larsen vil endnu ikke dømme Bolt ude, men hvis han flopper igen, ser det skidt ud.

- Bolt er lidt af en humørløber, og det er ikke første gang, at han har det lidt svært i starten af sæsonen. Men han var lidt dårligere, end han plejer at være på det her tidspunkt. Nogle gange skal han lige have et rap over nallerne, før han tager sig sammen.

- Spørgsmålet er, om han bare ikke var klar. Det var et teknisk skidt løb, og han sled hele vejen. Det så ikke godt ud, han pressede sig og løb ineffektivt, konstaterer den danske landstræner.

Og Bolt giver ham ret:

- Det hårdeste for mig var at komme  igang med sæsonen - at prøve på motivere mig selv. Jeg tager min tid og arbejder mig i gang. Hver sæson er det tilbage til start, sagde han efter nederlaget ifølge BBC.Inden løbet i Rom har Bolt kun løbet ganske få konkurrencer i år. Han har været med på en 4x400 meter-stafet tilbage i februar ved et lokalt skolestævne i Jamaica, vundet et 150 meter-løb på Copacabana-stranden i brasilianske Rio i slutningen af marts, samt vundet en 100 meter ved et stævne på Cayman Islands, hvor han forinden var plaget af en skade i baglåret. Så løbet i Rom var han første rigtige test.

På torsdag løber Bolt allerede igen ved Diamond League-stævnet i Oslo, men her løber han 200 meter og modstanden ser overkommelig ud. Derefter løber han igen om to uger ved de nationale mesterskaber i Jamaica, hvor i øvrigt blev slået af landsmanden Yohan Blake sidste år,.

- Det er en gul lampe, der lyser. Hvis han laver det samme en gang til, så ser det skidt ud. Så bliver han presset frem til VM, forudser Mikkel Larsen.

Manden, der slog Bolt, ligner nu en seriøs udfordrer til VM-titlen på 100 meter. Men Justin Gatlin er en atlet, der deler vandene. Den 31-årige amerikaner blev taget for anabole steroider i 2006 og afsonede en fireårig karantæne, inden han vendte tilbage med succes i 2010.

- Det er lidt svært i atletik-miljøet. Hvad skal man synes om ham? Han har udstået sin straf, men nye undersøgelser tyder på, at doping har en livstidseffekt. Kroppen husker, så Gatlin kan stadig have glæde af det, han gjorde dengang, selvom han er ren nu. Bolt er den rene løber indtil andet er bevist, mens Gatlin bliver aldrig lige så accepteret, fastslår Mikkel Larsen.

Dagens Gossip