Nederlag til TDC: Staten foretrækker stadig Telenor

Endnu engang er Telenor blevet valgt som statens favorit til at levere telefoni og internet til de mange offentlige institutioner rundt i landet.

Der er tale om en stor skalp for teleudbyderen, idet staten er den største kunde herhjemme, skriver Telenor i en pressemeddelelse fredag.

- Vi er selvfølgelig stolte af, at staten vælger at fortsætte med Telenor, siger erhvervsdirektør Lars Thomsen i meddelelsen.

Aftalen gælder de kommende tre år, og der er mulighed for forlængelse i yderligere et år. Der er samtidig tale om en udvidelse af den hidtidige aftale, så Telenor nu skal levere mobil bredbånd til 10.000 ansatte i staten.

Mens der er tale om en rigtig glad nyhed Telenor, er der tale om lidt af en bet for konkurrenten TDC, som i de seneste år har været under hårdt pres på erhvervsområdet.

Eksempelvis er den gennemsnitlige indtjening per kunde i TDC's erhvervsafdeling faldet fra 240 kroner i begyndelsen af 2011 til 163 kroner i TDC's seneste regnskab for tredje kvartal i år, skriver Ritzau Finans.

Telenor selv peger på, at selskabets udbygning af 3G- og 4G-netværket rundt i landet er med til at understøtte aftalen med staten.

- Når 3G-opgraderingen er gennemført over hele Danmark, vil Telenor have 3900 3G-master mod 2400, da 3G-opgraderingen gik i gang, siger Lars Thomsen, som samtidig kalder Telenors nye 4G-netværk for "Danmarks bedste".

- 2013 vil dermed gå over i historien som det år med de største forbedringer af mobilnetværket nogensinde, så staten får virkelig fart på radiobølgerne, mener Lars Thomsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip