Nedjustering sender Coloplast-aktien i rødt

Coloplast-aktien tog et pænt dyk tirsdag lidt før middag, da selskabet i en fondsbørsmeddelelse sænkede forventningerne til indeværende regnskabsår.

Problemer med selskabets homecare-forretning i Storbritannien og lavere aktivitet i USA end forventet betyder, at Coloplast nu kun forventer en salgsvækst på 7 procent mod de tidligere udmeldte 8-9 procent.

Samtidig reduceres forventningerne til overskudsgraden fra 34 til 32 procent.

- Det har vist sig, at det tager længere tid end forventet at få forretningen i Storbritannien tilbage på sporet. Det går den rigtige vej, men ikke så hurtigt som vi havde regnet med.

- Samtidig har vi oplevet nedsat kampagneaktivitet på vores amerikanske marked som følge af det amerikanske justitsministeriums brancheundersøgelse - og det har påvirket vores salg negativt.

- Og med manglende momentum på to så vigtige markeder som Storbritannien og USA har vi været nødt til at sænke vores finansielle målsætninger for året, siger administrerende direktør i Coloplast, Lars Rasmussen.

Nyheden betød, at aktiekursen tog et dyk og en overgang var 13 procent lavere end gårsdagens slutkurs.

En halv time efter meddelelsen havde den dog vundet en del af det tabte tilbage og lå omkring kurs 445, svarende til et fald på godt 8 procent.

Coloplast, der har hovedsæde i Humlebæk, har fire forretningsområder: Stomi, kontinens, urologi, hud- og sårpleje. Stomi er det vigtigste forretningsområde målt på omsætning, tæt fulgt af kontinens.

Selskabet ledes af den 56-årige Lars Rasmussen, der har været topchef siden 2008, og i alt er der mere end 9000 ansatte på globalt plan.

Coloplast-aktien er blandt de 20 største på fondsbørsen målt på markedsværdi og er derfor en del af C20-indekset.

/ritzau/

Dagens Gossip