Nedlagt plejecenter genåbnes midlertidigt

For et par år siden lukkede Kolding Kommune plejecentret Solgården i Harte. Nu genåbnes det for en kort periode for, at afhjælpe efterspørgslen på pladser til både permanente og midlertidige plejeophold.

- Vi oplever i øjeblikket et pres på vores venteliste til en plejehjemsplads. Det skyldes dels, at vi i en kortere periode - frem til det nye plejecenter Bertram Knudsens Have åbner i september – har færre pladser end normalt. Dels at vi kan se sygehusene her i sommerferien udskriver patienter, særligt ældre, tidligere end normalt og derfor kommer de hjem med et større plejebehov, siger formand for Seniorudvalget, Søren Rasmussen (DF).

Kolding Kommune investerer flere hundrede millioner kroner i to nye plejecentre – Bertram Knudsens Have og Vonsild Have - samt et center for midlertidige ophold på Egebo i Sdr. Bjert. Det bliver, efter en renovering, klar i november, når beboerne er flyttet til Bertram Knudsens Have.

Solgården har i alt 18 værelser, som skal anvendes til midlertidige ophold. Heraf fem pladser som er forbeholdt borgere, der hjemskrives fra sygehuset. Samtidig frigøres 13 pladser på Kløvehøj, som permanente plejehjemspladser.

Dagens Gossip