Nedskæringer påvirker ikke bibliotekets popularitet

Det skriver Politiken på baggrund af den hidtil største rundspørge blandt danske biblioteksbrugere, som Kulturstyrelsen offentliggør fredag.

På seks år er de samlede udgifter til biblioteker ifølge Politiken blevet skåret med 369 millioner kroner, svarende til 14 procent af kommunernes biblioteksbudgetter. Men trods dette er der bred tilfredshed med servicen. 94 procent af de adspurgte svarer eksempelvis, at de får den hjælp, de har brug for.

Bibliotekererne mener dog trods tilfredsheden, at besparelsen har givet dårlige service - og nu er der ved at være skåret ind til benet, forklarer Vagn Ytte Larsen, formand i Danmarks Biblioteksforening.

»Selv om der bliver skåret i bibliotekerne, er medarbejdernes initiativer, omstillingsparathed og stolthed så stor, at næsten ingen bemærker, at der bliver ved med at blive skåret ned. Men det kan ikke blive ved,« siger han til Politiken.

Den udlægning kan man dog ikke genkende hos ledelsen i KL.

»Det er effektivisering i ordets bedste betydning, nemlig at man i dag gør tingene bedre og for færre penge«, siger formand for KLs kulturudvalg, Jane Findahl (SF).

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip