Nedskrivninger på olie og gas giver stort Dong-underskud

Skrevet af admin

04/02/2016

Dagens topnyheder

Selv om Dong Energy opnåede et driftsresultat på 18,5 milliarder kroner i 2015, kommer selskabet alligevel ud af regnskabsåret med et minusresultat efter skat på 12,1 milliarder kroner.

Det skyldes hovedsageligt nedskrivninger på olie- og gasdivisionen på 14,8 milliarder kroner som følge af den lave oliepris.

Administrerende direktør Henrik Poulsen vælger dog at fokusere på de positive historier i regnskabet.

- Trods kraftig modvind på råvaremarkederne leverede vi et rekordhøjt driftsresultat i 2015.

- Koncernens driftsresultat steg med 13 procent til 18,5 mia. kr., hvilket var inden for det udmeldte niveau, siger han i en kommentar til regnskabet.

- Han glæder sig over, at der trods problemerne med olien er fremgang i vindenergidivisionen, hvis omsætning voksede med 70 procent i 2015.

- Og forventningen til 2016 er, at der sker betydelig vækst igen på dette forretningsområde.

Også sidste år præsenterede Dong Energy et negativt resultat. Dengang var det dog kun på 5,3 milliarder.

Som følge af en række investeringer på knap 19 milliarder kroner er Dong Energys nettogæld steget med 4 milliarder kroner til 9,2 milliarder.

Fremadrettet vil selskabet øget sit fokus på vedvarende energi, idet 80 procent af nyinvesteringerne vil gå til havvindmøller og bioenergi.

Onsdag blev det eksempelvis besluttet at sætte gang i byggeriet af verdens største havvindmøllepark 120 kilometer øst for en engelske kyst.

Dong Energy skal efter planen børsnoteres senere i år. Processen er i fuld gang, men udviklingen i olieprisen er en joker, der kan få betydning for timingen.

/ritzau/