Nedskudt russisk bombepilot dræbt af syriske oprørere

Efter at den ene af de to piloter om bord på den russiske Su-24 jagerbomber, der tirsdag blev skudt ned af et tyrkisk F-16 fly, havde skudt sig ud med katapultsædet, blev han dræbt af geværild fra jorden, oplyser det russiske militær efter foreløbige oplysninger.

Militærtalsmand general Sergei Rudskoi siger, at også en russisk soldat er blevet dræbt under et forgæves forsøg på at redde de to piloter, hvis fly styrtede ned på syrisk territorium.

Rudskoi siger, at Rusland vil afbryde al militær kontakt med Tyrkiet. Meldingen bidrager til den allerede stigende international bekymring for, at episoden kan udvikle sig til en alvorlig konflikt.

Den russiske general Rudskoi siger, at Su-24 flyet "styrtede ned på syrisk territorium, fire kilometer fra grænsen" til Tyrkiet.

- Besætningen skød sig ud. Ifølge de foreløbige oplysninger er en af piloterne blevet dræbt af beskydning fra jorden, siger generalen.

Den anden pilots skæbne er ikke umiddelbart kendt.

I en erklæring, der er offentliggjort på det russiske forsvarsministeriums hjemmeside, siger Rudskoi, at en russisk soldat blev dræbt, da hans Mi-8 helikopter blev "ødelagt af granatild og blev tvunget til at lande" under en eftersøgnings- og redningsaktion for at finde piloterne.

To russiske helikoptere blev benyttet ved aktionen.

Resten af besætningen på den ramte Mi-8 blev evakueret til Hmeimim luftbasen i den nordlige syriske Latakia-provins, siger Rudskoi og tilføjer, at helikopteren blev ramt af mortérild fra et område, der er under oprørernes kontrol.

Det tyrkiske militær har tidligere sagt, at det russiske kampfly blev skudt ned af to af dets F-16-jagerfly, efter at Su-24-flyet havde krænket tyrkisk luftrum 10 gange inden for fem minutter. Tyrkerne siger, at de også advarede russerne 10 gange.

Rudskoi insisterer på, at Su-24 jagerbomberen ikke havde bevæget sig ind i tyrkisk luftrum og afviser, at Tyrkiets militær skulle have forsøgt på at opnå radio- eller visuel kontakt med dets piloter, inden flyet blev skudt ned.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip