Nedstemt juletræ i Egedalsvænget sætter sindene i kog

Det har skabt stor debat at afdelingsbestyrelsen i boligforeningen Egedalsvænget i Kokkedal kan bruge 60.000 kroner på den muslimske Eid-fest, og samtidig dropper at sætte et juletræ op. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge avisen har fem muslimer i bestyrelsen blokeret for at der bliver brugt mellem 5.000 og 7.000 kroner på juletræet, som der ellers er tradition for.

En stribe politikere har markeret sig i sagen og blandt andet opfordrer Niels Olesen, formand for Venstres bestyrelse i Fredensborg, bestyrelsen til at omgøre beslutningen.

- Hvis afdelingsbestyrelsen ikke ændrer deres beslutning, vil Venstre i Fredensborg gerne sponsorere et juletræ i Egedalsvænge. Det ville være ærgerligt, at man skulle skuffe de mange børn og voksne, der har set frem til, at lysene tændes på juletræet og pryder pavillonen hele julemåneden, skriver han i en pressemeddelelse

Også Tom Behnke, som sidder i folketinget for Konservative er kommet på banen.

- Hvor er det dog usmageligt og mangel på respekt for danske traditioner og dansk kulturarv, at et muslimsk flertal i en beboerforeningen i Kokkedal har slået julen ihjel. Tænk sig, at man gerne vil bruge mange tusind kroner på fejring af Eid, men ikke vil bruge nogle få kroner på et juletræ, skriver han på Facebook.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip