Nedtur har fået Kevin Magnussen til at nyde Formel 1

Skrevet af admin

23/02/2016

Dagens topnyheder

Alting gik efter en snor. Sejrene kom som på bestilling. Formel 1-sædet som 21-årig var kun en naturlig fortsættelse af succeshistorien, og hvorfor skulle det ændre sig?

Kevin Magnussens karriere gik kun opad indtil den dag i efteråret 2014, da han stod med en fyreseddel fra McLaren og en Formel 1-karriere, der var truet af forlis.

16 måneder senere er han tilbage. Mere voksen, siger han. En sportsmand, der har lært, at man skal nyde succesen, mens man har den.

- Da jeg startede som Formel 1-kører, forventede jeg bare, at det var sådan, det var. Jeg havde vundet World Series og alt det andet, jeg havde kørt, og jeg regnede bare med, at det var sådan, det skulle blive, siger Magnussen.

Men det skulle det altså ikke.

McLaren vippede den talentfulde dansker ud af holdet efter blot en enkelt sæson, Magnussen kørte ikke et eneste løb i 2015, og først da Renault valgte at give ham et nyt Formel 1-liv, kom karrieren tilbage på rette spor.

- Jeg elskede at køre før, men jeg elsker det endnu højere nu. Når man mister det, finder man ud af, hvor meget det betyder. Jeg nød det slet ikke lige så meget første gang, som jeg gør nu.

- Bare det at være inde i garagen, kigge på bilen og tænke: "Det er mit team". Den følelse er meget større nu, siger Magnussen.

Han ved, at det langt fra er alle kørere, der kommer tilbage, når de én gang er blevet vraget i Formel 1-feltet.

- Jeg ved, at det er specielt, at jeg har fået denne chance. Det er vildt og ligesom at vinde i lotto, siger Magnussen.

Han er for første gang på banen i sin Renault-racer onsdag morgen, når han tester bilen i Barcelona.

/ritzau/