Neil Patrick Harris i skudlinien for at sige »nigger«

Søndagens Tony-uddeling har sendt Neil Patrick Harris ud i et stormvejr af kritik. Han får skyld for at have begået den utilgivelige synd at kalde Mike Tyson nigger.

Harris var vært for den store teaterprisfest i New York og anmelderne roser hans indsats til skyerne, men flere internetmedier anført af Daily Mail Online hælder malurt i bægeret. De hævder, at »How I Met Your Mother«-stjernen tog fy-ordet i sin mund, da den sorte bokser kom på scenen under det store åbningsnummer.

Skuespilleren er vred over kritikken og fastslår, at han aldrig ville bruge den glose. De fleste, som så prisuddelingen i fjernsynet, er da også enige om, at Harris sagde »bigger«, altså »større«, og ikke »nigger«.

Komikeren går til modangreb på Twitter, hvor han blandt andet kalder påstanden »et udtryk for mangel på respekt«.
»Helt ærligt. Daily Mail?!? N-ordet? Er det jeres historie? Jeg ville ALDRIG være så respektløs og det bør I også afholde jer fra«, skriver Harris.

Det var fjerde gang, Harris stod i spidsen for Tony-uddelingen, der blev en triumf for Cyndi Laupers musical »Kinky Boots«. Forestillingen blev belønnet med fem Tony-statuetter.

Dagens Gossip