Nej tak: Vi vil ikke have Facebook Home på mobilen

Facebook Home hedder den nye version, som fra på fredag kan hentes i Google Play Store. Men brugerne står ikke umiddelbart i kø for at hente app'en til deres Android-telefoner.

I en afstemning på Mobilsiden.dk, som over 1200 mobilintresserede brugere har deltaget i, svarer 78 procent at de ikke vil bruge Facebook Home, mens 14 procent endnu ikke har besluttet, om de vil hente app'en. Kun otte procent har besluttet sig for at bruge versionen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Modstanden skyldes blandt andet, at Facebook Home overtager Android-smartphonen i en sådan grad, at brugeren lægger oplevelsen af telefonen i hænderne på det amerikanske firma. Det er Facebook, man møder allerede fra telefonens startside, hvilket øger Facebooks reklamemuligheder.

På trods af modstanden kan brugerne dog hurtigt blive tvunget over på Facebook Home, da det ventes, at Facebook relativt hurtigt ved afvikle den ældre Android-version.
Ejere af iPhones kommer ikke til at opleve, at Facebook får adgang til telefonen på samme måde. Apple tillader nemlig ikke andre udviklere dyb integration på iPhone. 

Danskerne brugte i 2012 over 20 millioner timer per måned på Facebook. Til sammenligning gik der godt 19 millioner timer på Google.dk og omkring tre millioner timer på eb.dk, viser tal fra Danske Medier.

Dagens Gossip