Nej til aktivitetstimer kan koste pædagogstillinger

Det kan koste op mod 5.000 ud af 15.000 klub- og SFO-pædagoger jobbet, vurderer fagforeningen BUPL, der frygter, at pædagogerne bliver overflødige, hvis eleverne skal bruge mere tid på undervisning og mindre på fritidsaktiviteter.

»Når man lytter til den debat, der er lige nu i forbindelse med forhandlingerne af folkeskolereformen mellem partierne, så er det med god grund, at man som pædagog frygter for at miste sit job,« siger BUPL-formand Henning Pedersen til politiken.dk.

»For i regeringens udspil var der et ønske om, at pædagogerne i højere grad blev en del af folkeskolen, men nu kan jeg høre, at regeringen begynder at trække i den anden retning. Og særligt oppositionspartierne ønsker slet ikke pædagogerne med ind i folkeskolen,« siger han.

BUPL forventer ifølge politiken.dk, at 25 procent af pædagogerne i skolefritidsordningerne vil miste jobbet, hvis man indfører en udvideet skoledag. Antallet af børn i klubber og SFOer vil ifølge fagforeningen falde yderligere, fordi forældrene ikke vil bruge penge på kortere pasningstid.

»Det her kan meget vel blive en spareøvelse, hvis ikke man gør alvor af det, man oprindelig havde tænkt med udspillet fra regeringens side, hvor pædagogerne også skulle spille en rolle i skolen. Gør man ikke det, så kan det her meget let blive en spareøvelse, fordi der ikke følger nogle penge med til at finansiere skolereformen,« siger Henning Pedersen til politiken.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip