Nej til EU-valg ærgrer Enhedslistens top

»Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, eftersom jeg havde arbejdet for det andet. Men det er dejligt, at vi har haft en diskussion her på årsmødet, hvor vi har besluttet, at vi vil styrke Folkebevægelsen mod EU, og den beslutning vil jeg selvfølgelig arbejde loyalt for,« siger folketingsmedlem Rosa Lund (Ø).

Hun fastslår, at Enhedslistens vigtigste opgave nu er at styrke Folkebevægelsen mod EU frem mod næste års europaparlamentsvalg. Det skal sikre »et klart nej til EUs nedskæringspolitik«.

Rosa Lund er ikke bange for, at lørdagens nej til at opstille Enhedslisten til europaparlamentsvalget vil svække EU-modstanden i den danske befolkning.

»Jeg håber det ikke, og jeg synes også, at signalet fra årsmødet er meget klart. Det handler om at styrke EU-modstanden. Det har det gjort for både ja-sigere og nej-sigere. Det har været en strategisk diskussion af, hvordan vi styrker EU-modstanden, og et flertal på årsmødet har besluttet, at vi styrker modstanden bedst ved at støtte Folkebevægelsen mod EU,« siger hun.

Forud for afstemningen sagde gruppeformand Per Clausen (Ø), at der er størst fornuft i at opstille Enhedslisten, så både Liste Ø og Folkebevægelsen kan arbejde for at få et mandat hver.

»Det handler om at styrke EU-modstanden og om at styrke den folkelige kamp mod EU. Det handler også om at styrke det socialistiske alternativ til det, vi ser i EU. Det er det, vi kan opnå ved, at Enhedslisten opstiller i et valgforbund med Folkebevægelsen,« sagde han.

Folkebevægelsen mod EU er lige nu repræsenteret i Europa-Parlamentet ved Søren Søndergaard, som ved næste folketingsvalg stiller op for Enhedslisten.

Dagens Gossip