Nej til skattelettelser: Danskerne vil hellere have velfærd

Siden vi for et år siden fik ny regering, har der været snakket og skrevet meget om skattelettelser.

Både Venstre og Liberal Alliance går i øjeblikket forrest for at få skatten sænket, og nu åbner også Dansk Folkeparti så småt op for mulige skattelettelser.

De tre partier er dog ude af trit med befolkningens ønsker. I hvert fald hvis der skal vælges mellem skattelettelser og velfærd.

Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Danmarks Lærerforening, Dansk Socialrådgiverforening, FOA, BUPL og HK Kommunal.

Undersøgelsen viser, at knap syv ud af ti danskere oplever, at udviklingen af kvaliteten af velfærdsydelserne er blevet væsentlig eller lidt ringere i løbet af de seneste 5 år. Det gælder både hjælpen til socialt udsatte, handicappede, børn, ældre, sundhed og beskæftigelsesområdet.
 
Selvom flere politikere siger, at kommunerne kan hente penge hjem ved at effektivisere og tilrettelægge arbejdet smartere, så tror et flertal af danskerne ikke på, at der kan spares mere i den offentlige sektor uden, at det går ud over kvaliteten.

Det er især de 35-55 årige, der ikke mener, at der kan spares, uden det går ud over kvaliteten.
 
I undersøgelsen bliver danskerne samtidig spurgt, om de ønsker, at overskuddet på statens finanser bliver brugt til bedre velfærd eller til skattelettelser. Her er svaret klart: 68 procent peger på bedre velfærd, mens kun 15 procent ønsker skattelettelser.

Det gælder uanset hvor i landet man bor, og hvor lang en uddannelse man har. Kun blandt Liberal Alliances og Konservatives vælgere er der flertal for at bruge et overskud på skattelettelser.
 
Samtidig understreger mere end seks ud af ti danskere i undersøgelsen, at kommunerne bør kompenseres økonomisk i forhold til både det stigende antal ældre og det stigende antal flygtninge.

 

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip