Nelson Mandela er i bedring

Det oplyser den nuværende præsident, Jacob Zuma, til landets parlament.

»Jeg er glad for at kunne meddele, at Madiba siden i morges har reageret bedre på behandlingen,« siger Zuma, som henviser til apartheid-ikonets klannavn.

»Vi er meget glade for udviklingen, han gennemgår efter de seneste svære dage,« fortsætter præsidenten.

Mandela blev indlagt med lungebetændelse tidligt lørdag morgen, og det er tredje gang siden december, den tidligere apartheid-modstander har været indlagt på sygehuset, hvor han først ikke reagerede på den behandling, han fik. Det medførte stor bekymring i Sydafrika og hos Mandelas politiske efterfølger, som opfordrer til, at man beder for den syge præsident.

»Vi værdsætter støtten fra hele verden. Det er en ære for os som sydafrikanere at dele Madiba med det internationale samfund. Vi er stolte over, at han er en af os. Vi opfordrer sydafrikanere og det internationale samfund til fortsat at tænke på og bede for præsident Mandela og hans hold af sundhedspersonale.«

Nelson Mandela, der var præsident fra 1994 til 1999, er et afrikansk symbol på den sorte befolknings kamp mod det hvide mindretals apartheidstyre, der holdt ham indespærret sammen med mange andre modstandere på fangeøen Robben Island fra 1962 til 1982, hvor han i 1980 blev ramt af lungesygdommen tuberkulose. Han blev efterfølgende overført til at fængsel på fastlandet og blev først løsladt i 1990.

Nelson Mandela trak sig tilbage fra rampelyset i 2004 og optrådte senest offentligt i forbindelse med finalekampen ved fodbold VM i 2010 i Johannesburg.

Dagens Gossip