Nemt af fuske med CPR-numre

»For at sige det lige ud så mener vi, at det her bør stoppes. CPR er ikke egnet til at blive brugt som en slags signatur på nettet. Det dur simpelthen ikke, det er for nemt at skaffe sig et CPR-nummer, som man kan udnytte,« siger formand for Dansk IT Klaus Kvorning Hansen til tv2.dk

Det grundlæggende problem er den måde, man bruger CPR-numre på i dag, hvor man eksempelvis kan optage lån og bestille varer, mener Kalus Kvorning.

»Problemet opstår, når man bruger CPR-systemet til noget, det ikke er beregnet til, som at bevise hvem man er. Tiden er passeret, hvor vi kunne beskytte numrene. Der skal bygges en ekstra sikkerhed ovenpå,« siger han.

Flere virksomheder har forsøgt at begrænse misbrug ved at sætte begrænsninger for, hvor mange gange man kan skrive sit CPR-nummer forkert på hjemmesiderne, men det løser ikke problemet, mener Dansk IT.

»Det afhjælper det allerhøjest ved at gøre det vanskeligere at udnytte hullet. Men det er desværre ikke første gang, man ser det her hul dukke op. Så vi mener, at man bør finde en anden løsning. Det er et plaster ovenpå en pulsåreblødning. Det er stærkt kritisabelt det her. Datatilsynet sagde i sin tid, at de ville gøre noget ved problemet, men det ser ikke ud som om, at den kampagne er lykkedes. Vi skal være glade for, at kriminelle endnu ikke har systematiseret og udnyttet det her endnu,« siger Klaus Kvorning Hansen til tv2.dk.

Dansk IT mener, at man på kort sigt bør bruge NemID ved handel på internettet, men at der samtidig bør arbejdes for en mere langsigtet løsning.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip