Nervøsiteten er tilbage på det danske aktiemarked

Skrevet af admin

26/08/2015

Mest læste i dag

Det svingende humør fortsætter på det danske aktiemarked, der endte med fald ved lukketid.

C20 Cap-indekset endte med et fald på 0,8 procent i indeks 944,22. Tre af indeksets 20 aktier steg, heriblandt torsdagens regnskabsaktuelle selskab ISS, der endte 2,3 procent højere.

Dagen startede rigtig dårligt for det danske indeks, men blev bedre som handlen skred frem, og der kom positive nyheder i form af plusser på aktiebørserne i New York og et overraskende godt amerikansk nøgletal.

Aktierne nåede dog ikke at ende i plus, og særligt slemt endte dagen for FLSmidth, hvis deroute fra tirsdag fortsætter.

Aktien endte med at falde yderligere 4,4 procent - en klar bundplacering i C20. Man skal helt tilbage til sensommeren 2009 for at finde et lavere niveau for aktien.

Selvom der fortsat er frygt for, at udviklingen i Kina kan vælte de globale vækstudsigter, fik nye amerikanske nøgletal dog pulsen i ro hos investorerne.

Tallene er de varige goder for juli, og de viser fortsat en amerikansk økonomi i god form.

Ordreindgangen steg 2,0 procent på månedsbasis i juli efter en stigning på 4,1 procent i juni. Der var ventet et fald på 0,4 procent ifølge Bloomberg.

Usikkerheden i Kina har præget de globale aktiemarkeder siden mandag, hvor der var store tab på børserne verden over.

Tirsdag annoncerede Kina en sænkning af de ledende renter og af reservekravene til landets banker. Det var med til at få det danske marked i plus, mens effekten udeblev hos amerikanerne.

Næste tirsdag forventes nye nøgletal fra Kina, som eksperter regner med vil være afgørende for aktiemarkedernes stabilitet.

/ritzau/