Netanhyahu: Verden er ved at forstå ekstremistisk trussel

Skrevet af admin

13/01/2015

Dagens topnyheder

Verdens ledere begynder at forstå truslen fra ekstremistisk islam.

Sådan lyder budskabet fra Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, ved tirsdagens begravelse af fire jøder, der fredag mistede livet under et terrorangreb i et supermarked i den franske hovedstad, Paris.

- Jeg tror, at de fleste af verdens ledere forstår - eller i det mindste er ved at forstå - at denne terror begået af ekstremistisk islam repræsenterer en klar og nuværende trussel mod fred i den verden, vi lever i, siger Netanyahu.

Tusindvis af mennesker er samlet ved begravelsen af de fire dræbte, der finder sted ved en fælles ceremoni på kirkegården Givat Shaul, der ligger i den vestlige udkant af Jerusalem.

- Vi kan ikke tillade i 2015, 70 år efter slutningen på Anden Verdenskrig, at jøder er bange for at gå i Europas gader med kalotter, siger Netanyahu.

Ved sidste uges terrorangreb i Paris mistede 17 mennesker livet. 12 mennesker blev dræbt i forbindelse med angrebet mod det satiriske ugeblad Charlie Hebdo.

Derudover blev en færdselsbetjent og fire jødiske gidsler dræbt i løbet af tre dages blodig terror i den franske hovedstad.

Tre terrorister, der stod bag angrebene, blev dræbt af franske sikkerhedsstyrker.

/ritzau/AFP