Netanyahu erkender Israels tilstedeværelse i Syrien

Israelske styrker har opereret i Syrien, siger Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, tirsdag for første gang.

I Syrien kæmper det Iran-støttede regime mod oprørere og den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat, IS. Og Israel har altså, mod tidligere forlydender, blandet sig i konflikten.

- Vi har lejlighedsvist udført operationer i Syrien for at forhindre landet i at blive en trussel mod os.

- Vi gør også alt for at forhindre våben, især dødbringende, i at blive flyttet fra Syrien til Libanon, siger Netanyahu til journalister under et besøg i det nordlige Israel.

Han giver ikke yderligere detaljer under sine første udtalelser om Israels tilstedeværelse i den borgerkrigshærgede Syrien.

Israel og Iran har historisk set været ærkefjender, og førstnævnte er blandt andet stor modstander af atomaftalen mellem Iran og de fem permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd samt Tyskland.

Flere påståede angreb har fundet sted i de seneste måneder, men de har ikke været officielt bekræftet af Israel.

Angrebene har været målrettet iranske våbenoverførsler fra Syrien til Libanon, som skulle gå til en anden af Israels ærkefjender, Libanons shiamuslimske gruppe Hizbollah.

Israel er imod den syriske præsident, Bashar al-Assad, som har forsøgt at nedkæmpe et væbnet oprør siden marts 2011, men har undgået at blive trukket ind i borgerkrigen i nabolandet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip