Netanyahu ønsker at bevare mere besat territorium

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, har forøget arealet på det område, som han ønsker at holde fast ved, efter at en fredsaftale er indgået med palæstinenserne, meddeler Israels radio.

Netanyahus talsmand afviser at kommentere rapporten om en ny israelsk forhandlingsposition, som kan komplicere den amerikansk-støttede fredsproces yderligere.

Ifølge radioen vil regeringen forlænge en liste med enklaver, der skal forblive israelske, med et stykke israelsk besat territorium nær den palæstinensiske selvstyreregerings hovedkvarter på Vestbredden.

Det vil betyde, at 13 procent af Vestbredden skal forblive på israelske hænder ifølge Netanyahu-regeringen.

Den israelske regeringsleder var torsdag i Jordan på et hurtigt arrangeret besøg, hvor han drøftede fredsprocessen med kong Abdulla II.

- Israel lægger stor vægt på sikkerhedsarrangementer, sagde Netanyahu under drøftelserne med Abdullah.

De drøftede også den palæstinensiske flygtningesituation. Over to tredjedele af Jordans 6,5 millioner indbyggere er af palæstinensisk afstamning.

Den israelske regeringsleders besøg i Jordan var øjensynligt baggrunden for, at en planlagt pressekonference med udenlandske journalister blev udskudt.

Israels forsvarsminister, Moshe Yaalon, har netop været nødt til at undskylde udtalelser, hvor han kalder USA's udenrigsminister, John Kerrys, fredsdiplomati for "en uforståelig besættelse og udtryk for et Messias-kompleks".

Yaalon siger i en udtalelse, at han ikke havde til hensigt på nogen måde at fornærme den amerikanske minister, og han undskylder, hvis John Kerry føler sig stødt over udtalelserne.

I sidste uge kom det frem, at Israel, ifølge overvågningsgruppen Peace Now, har planer om at opføre over 1800 nye bosættelser på Vestbredden og i Østjerusalem.

Mange lande, blandt disse USA, har fordømt bosættelserne og den israelske regerings politik på området.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip