Netanyahu ringede til Abbas efter babys død i mordbrand

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, foretog fredag et sjældent opkald til den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas.

Netanyahu fordømmer fredagens mordbrand på Vestbredden, der kostede en lille dreng livet, og lover en grundig efterforskning af sagen.

- Vi må bekæmpe terror sammen, uanset hvilken side den kommer fra, sagde Netanyahu i telefonen til Abbas.

Det oplyser Netanyahus kontor ifølge avisen Haaretz og nyhedsbureauet AFP.

Telefonopkaldet kommer efter mordbranden i en landsby på Vestbredden, der fredag dræbte en halvandet år gammel palæstinensisk dreng og sårede to af drengens familiemedlemmer.

Jødiske bosættere menes at stå bag.

Netanyahu sagde til Abbas, at han har bedt de israelske sikkerhedsstyrker "bruge alle midler for at finde morderne".

- Alle i Israel er chokerede over den forkastelige terror mod Dawabsha-familien, sagde Netanyahu ifølge en meddelelse fra premierministerkontoret.

Efter at have talt med Abbas besøgte Netanyahu det hospital i Israel, hvor den dræbte drengs mor og fireårige storebror er indlagt til behandling for alvorlige brandsår.

Forinden havde Abbas sagt, at Den Internationale Straffedomstol (ICC) i Haag bør efterforske drabet på den 18 måneder gamle dreng.

- Vi forbereder lige nu de dokumenter, der skal sendes til ICC, sagde Abbas og tilføjede, at israelere hver dag begår "krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden" mod palæstinenserne.

Den palæstinensiske selvstyremyndighed blev medlem af ICC i april.

Sidst, de to ledere talte i telefon sammen, var den 17. juli, da Netanyahu ringede til Abbas for at ønske ham en glædelig eidfest i forbindelse med afslutningen på ramadanen.

Ud over det har de to ikke talt sammen siden juni 2014. Forholdet mellem dem er iskoldt efter Israels bombardement af Gazastriben for et år siden, hvor flere end 2200 palæstinensere blev dræbt.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip