Netanyahu sejrer i opgør om formandspost

Skrevet af admin

01/01/2015

Mest læste i dag

Formanden for det højreorienterede Likud-parti i Israel hedder stadig Benjamin Netanyahu, efter at premierministeren er blevet genvalgt til posten.

Det viser de foreløbige optællinger fra afstemningen, der fandt sted onsdag.

Selvom stemmerne fortsat tælles op, har Netanyahus eneste udfordrer, Danny Danon, erkendt sit nederlag.

- På baggrund af de resultater, vi ser, har premierminister Netanyahu vundet valget. Jeg ønsker premierministeren tillykke, siger Danon i en video publiceret af israelske medier.

- Vi skal nu arbejde sammen for en sejr i de kommende valg som et forenet parti, siger han.

Medlemmer af det israelske regeringsparti Likud stemte onsdag om formandskabet, som Benjamin Netanyahu har siddet på i snart 20 år med undtagelse af en treårig periode fra 2003.

Afstemningen, der fandt sted på 115 valgsteder over hele landet, var Netanyahus første formelle udfordring på vej mod endnu en periode som premierminister, når der er parlamentsvalg i marts.

Det var ventet, at den 65-årige politiske leder ville vinde formandsvalget mod Danny Danon, der indtil sommerens Gazakrig var viceforsvarsminister, men blev fyret af Netanyahu efter intern kritik af krigstaktikken.

De seneste meningsmålinger viser, at Likud ved valget til marts står til at møde modstand fra en nyligt dannet alliance mellem Arbejderpartiet med Isaac Herzog og det liberale Hatnuah med justitsminister Tzipi Livni.

Parlamentsvalget skulle efter planen have været i 2017, men det blev i december rykket frem til 2015 efter et sammenbrud i regeringskoalitionen.

/ritzau/Reuters