Netanyahu truer med hævn efter libanesisk raketangreb

Sådan lyder advarslen fra Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, torsdag, efter adskillige raketter blev affyret mod Israel fra det sydlige Libanon. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Mens det lykkedes det israelske missilforsvarssystem, Iron Dome, at skyde den ene raket ned mellem kystbyerne Acre og Nahariya, ramte tre andre ned uden for israelsk territorium. Det fortæller israelsk militær til Reuters.

Der er ingen rapporter om tilskadekomne.

Ifølge militæret blev raketterne affyret fra et område, der fungerer som højborg for Libanons Hizbollah-bevægelse, af en »global jihad-organisation«, hvilket er militærets betegnelse for blandt andre al-Qaeda. Den israelske hær siger, at den ikke har skudt tilbage over grænsen.

»Den første indikation peger på, at angrebet kommer fra et sted omkring den libanesiske landsby Qlayle, og vores vurdering er indtil nu, at der nok er tale om et angreb udført af en global jihad-organisation,« siger talsmand Peter Lerner fra det israelske militær.

Efter at Hizbollah i sommeren 2006 bortførte to israelske soldater, forsøgte Israel i en månedlang krig at knuse bevægelsen militært. Hizbollah, som under konflikten var i stand til at sende en regn af missiler mod Israel, blev imidlertid snarere styrket, især i den shiamuslimske del af befolkningen.

Israelske ledere har udtrykt bekymring for, at jihad-militante i Syrien efterhånden vil vende deres våben mod Israel, eller at Hizbollah begynder at angribe Israel for at aflede den massive kritik, bevægelsen har fået fra store dele af den sunnimuslimske arabiske verden for sin støtte til den syriske præsident, Bashar al-Assad.

Torsdagens angreb er det første af sin slags siden maj. Ingen har endnu taget ansvaret.