Netbanktyve bliver sjældent fanget

I ro og mag kan udenlandske kriminelle på hundreder af kilometers afstand bryde ind på danske netbankkonti eller lænse danske dankort - uden at havne bag tremmer.

Politiet erkender, at det nærmest er umuligt at pågribe personerne. Det skriver Jyllands-Posten.

- Når man forsøger at forfølge et spor, bliver man sendt fra den ene server til den anden, og ofte ender man i nogle lande, hvor det politimæssigt kan være svært at gøre noget, siger pressechef Søren Winge fra dankortudbyderen Nets til Jyllands-Posten.

Svindelen foregår via internettet, og der er millioner på spil. Ifølge Finansrådet var der sidste år 199 indbrud på danske netbankkonti, hvoraf de 56 medførte et tab, som samlet set løb op i 6,3 millioner kroner.

Dertil kommer dankortsnyd, som i stigende grad er rykket over på nettet, således at de kriminelle stjæler kontioplysningerne uden nogensinde at have haft fat i de fysiske kort.

Med 17 millioner kroner udgjorde netsvindlen i 2012 36 procent af den samlede dankort-svindel. For fem år siden var det blot 15 procent.

Opklaringsprocenten for netbankindbrud og svindel med dankort kendes ikke.

Men de kriminelle løber en meget lille risiko for at blive stillet til ansvar, siger Johnny Lundberg, chef for Rigspolitiets Nationale IT-Efterforskningssektion.

- Kriminaliteten er global. De opererer fra et andet land i verden og får måske pengene sendt til et tredje land.

- Derfor er det meget, meget vanskeligt at opklare, og jeg kan ikke umiddelbart huske en sag, som vi har fået opklaret i Danmark, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip