Netflix baner vejen for nyt superformat

De store producenter af tv-apparater er nu blevet så trætte af at vente på at de traditionelle tv-kanaler, at man i stedet indgår partnerskaber med en række streamingtjenester for at udbrede det nye superformat UltraHD, der også kendes som 4K.

Det har allerede tidligere været fremme, at Netflix har optaget sæson to af den populære serie "House of Cards" i UltraHd, der har en opløsning, som er fire gange så høj som almindeligt HD-tv.

Og streamingtjenestens øverste chef, Reed Hastings, bekræfter nu, at den Emmy-vindende serie, der har Kevin Spacey i hovedrollen, vil blive streamet til UltraHD-tv fra de producenter, som Netflix har aftaler med.

- Som verdens førende leverandør af internet-tv, vil Netflix være blandt de første til at levere UltraHD direkte til forbrugerne, sagde Reed Hastings på et pressemøde i Las Vegas i forbindelse med den årlige forbrugerelektronikmesse CES.

Pressemødet blev holdt samtidigt med, at den koreanske elektronikgigant LG præsenterede en serie nye fladskærme, der alle kan håndtere UltraHD-formatet.

Og ifølge en af LG's topchefer vil samarbejdet med Netflix for alvor etablere UltraHD som fremtidens format.

- Det vil simpelthen ændre måden, som forbrugerne ser tv på, siger Skott Ahn, der er øverste tekniske chef hos LG.

Både LG og den anden koreanske tv-gigant, Samsung, satser stort på UltraHD og har på CES offentliggjort aftaler med en række indholdsleverandører.

Blandt andet skal også Amazon, National Geographic og en ny amerikansk filmkanal til at levere streamet tv i UltraHD.

På CES er det også kommet frem, at YouTube er klar med en løsning, når det gælder streaming af UltraHD-video. Den løsning vil formentlig også bygget ind som en mulighed i de forskellige producenters smart-tv.

Dermed bliver det inden for kort tid muligt at se Youtube-klip på stuealteret i den nye superopløsning.

/ritzau/

Dagens Gossip