Netkøb: Hiv-test til 220 kr. afgør vores skæbne

I et år har en amerikansk hiv-test, som er godkendt af de amerikanske myndigheder, været tilgængelig på markedet. Denne selvtest bliver i stigende grad anvendt af danskerne, skriver Metroxpress.

Testen hedder OraQuick og sælges i håndkøb på nettet til 40 dollars - svarende til 223 kr.

- Nogle af de folk, der anmelder, at de er hiv-positive, har forinden taget en hiv-hjemmetest, som de har købt på nettet, siger Susan Cowan, der er afdelingslæge og ansvarlig for overvågningen af hiv og aids på Statens Serum Institut til Metroxpress.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- De er efterfølgende gået til lægen, som sender en anmeldelse til os, når en blodprøve bekræfter, at de er hiv-positive, forklarer Susan Cowan.

OraQuick fungerer ved, at testpersonen putter spyt på en vatpind, og i løbet af 20-40 minutter kan testen afsløre eventuel hiv-smitte. De amerikanske myndigheder har vurderet, at hiv-testen er pålidelig nok til at kunne sælges i håndkøb på nettet.  

Som tommelfingerregel anbefales det at søge læge ved mistanske om hiv, men testen kan være anbefalelseværdig til visse grupper, ifølge Susan Cowan. 

- Det er et godt alternativ til dem, der af den ene eller anden grund ikke vil testes ved lægen. Det værste, man kan gøre, er at gå og lurepasse uden at blive undersøgt, siger Susan Cowan.   

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip