Netmedie: Børsen skal spare tocifret millionbeløb

Erhvervsavisen Børsen skal ifølge netmediet MediaWatch spare et to-cifret millionbeløb. En betydelig del af besparelsen skal findes på redaktionen og dermed blandt journalisterne.

Ifølge MediaWatch skal besparelsen gennemføres efter et krav fra avisens ejer, Bonnier, om en overskudsgrad på 15 procent.

Tillidsmand på Børsen Peter Buck Rasmussen bekræfter overfor MediaWatch, at der er besparelser på vej, og at det kan betyde fyringer, hvis ikke der findes tilstrækkeligt frivillige fratrædelser.

De næste to uger skal journalisterne og ledelsen forhandle om situationen.

- Jeg har ingen kommentarer. Lige nu er vi i en forhandling, og under forhandlinger udtaler jeg mig ikke til folk uden for huset, siger Peter Buck Rasmussen til MediaWatch.

Børsens administrerende direktør, Anders Krab-Johansen, bekræfter over for fagbladet Journalisten, at der skal spares på grund af faldende annonceindtægter, men han vil ikke sætte tal på hverken beløb eller antallet af stillinger. Alle pengene vil blive sparet på lønomkostninger.

- Det er lønomkostninger det hele. Inden vi kom her til, er vi nået hele vejen rundt, siger han til Journalisten.

Det er andet år i træk, at Børsen indleder med en sparerunde. I januar 2013 blev tre ansatte fyret og bladet lod to stillinger være ubesatte.

Kort tid efter meddelte avisen, at 2012 var gået godt, avisen havde nået Bonnier-kravet på et afkast på 15 procent. Driftsindtjeningen steg det år med 55 procent til cirka 62 millioner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip