Nets i gebyr-opgør om Dankort-millioner

Nets har i flere år kørt med for høje dankort-gebyrer ved dansk internethandel. Det skal den nordiske udbyder af betalings- og kortsystemer nu bøde for, hvis det står til Forbrugerrådet og Foreningen for Dansk Internet Handel. Organisationerne vil i et gruppesøgsmål kræve 170 millioner kroner af Nets for ulovlige gebyrer.

Det blev fastslået sidste år af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at Nets siden 2008 har sat gebyrerne i gennemsnit 37 procent for højt, og derfor skal de sænkes pr. 1. juli. Men det er ikke nok, mener Forbrugerrådet.

»Bare at sige til Nets, at det må I ikke gøre mere, svarer til at sige fy til en bankrøver,« siger Vagn Jelsøe, konstitueret direktør i Forbrugerrådet til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Sammen med Foreningen for Dansk Internet Handel, FDIH, vil Vagn Jelsøe nu gå til forbrugerombudsmanden Henrik Øe med den dagsorden at få lavet et gruppesøgsmål mod Nets og kræve de 170 millioner kroner i erstatning tilbage forbrugerne, som Nets ulovligt har tjent for meget ifølge FDIH.

Men i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen forklarer man, at det ikke er muligt at udskrive historiske regninger, da reglerne ikke tillader indgriben med tilbagevirkende kraft.

Det kommer nu ikke bag på administrerende direktør i FDIH Annette Falberg. Hun siger til Jyllands-Posten, at gebyr-opgøret ikke vil gå upåagtet hen, og sideløbende med sagen arbejder medlemmer af FDIH sammen med deres advokater på at undersøge de retlige muligheder.

Nets selv har ingen kommentarer til erstatningssagen, og udbyderen har anket alle Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelser i sagen til Konkurrencenævnet. Den første afgørelse ventes klar 1. juli.

 

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip