Netto fjernede Ekstra Bladet fra standerne

Afgørende for ledelsen i Netto var, at Ekstra Bladet bragte overskriften »DERFOR« og havde valgt sorte og gule farver, som supermarkedskæden i begge tilfælde benytter sig af i sin markedsføring. Forsiden viste et nærbillede af et dødt spædbarn i Syrien, der angiveligt mistede livet i det meget omtalte giftgasangreb for en uge siden.

»Forsiden er den samme i Netto, Bilka og Føtex, men i Netto er der den ekstra krølle, at de bærende farver på forsiden er sort og gul, og at det bærende ord er »DERFOR«. Lige præcis de to ting er det, vi bruger markedsføringsmæssigt i Netto. Der har været nogle overvejer i Dansk Supermarked af, om kunderne ville opfatte Netto som afsender,« fortæller pressechef i Dansk Supermarked, Mads Grand.

Beslutningen, der blev truffet i de enkelte Netto-butikker, fik senere Nettos ledelse på banen.

»Vi har dog siden vurderet, at der er mere tungtvejende grunde til at sælge avisen på vanlig vis, fordi vi ikke vil forhindre vores kunder i at få adgang til et frit og uafhængigt medie, der rejser en relevant debat. Derfor er avisen tilbage i standerne i Netto,« siger Mads Grand, der ikke har overblik over, hvor mange Netto-butikker, der fjernede Ekstra Bladet fra standerne.

Han understreger, at avisen ikke blev fjernet på grund af billedet af det døde syriske spædbørn - men udelukkende af markedsføringsmæssige grunde.

»Selvom det er en hård forside, der kan virke ubehagelig, så viser den virkeligheden uden at pynte den. Selvom vi haft overvejelsen om, hvorvidt vores kunder skal eksponeres for den, så mener vi, at Ekstra Bladet sætter fingeren på noget, der er centralt for debatten,« påpeger han.

Torsdag formiddag forklarede Ekstra Bladets chefredaktør, at forsiden skal få danskerne til at forholde sig til sidste uges giftgasangreb i Syrien, og hvad der skal ske i landet.»Man har en tendens til at trække sig væk fra forfærdelige begivenheder som denne og sige, at folk skal skånes for detaljer. Det her er et billede, der præcist illustrerer, hvor forfærdelig konflikten er. Jeg synes ikke, billedet er stødende. Det her et barn, der er blevet dræbt af giftgas - kvalt i en konflikt, der er fuldstændig uforståelig. Det er ofte gennem det enkelte menneske, at man forstår en konflikt,« siger Poul Madsen og tilføjer:

»Der er garanteret mange, der vil blive stødt over det, og det er fuldstændig bevidst. Gennem det at blive stødt tænker man sig også om. Med den her forside tror jeg, vi får råbt nogle mennesker op og får skabt en forståelse.«

BTs chefredaktør, Olav Skaaning Andersen, kalder billedet grænseoverskridende og siger, at »det er tabloidiseret en grad for meget«

»Ekstra Bladet vil gerne have folk til at forholde sig til den syriske situation med denne forside, men jeg tror, det får den modsatte virkning. Mange vil simpelthen tage afstand fra den, når de ser det her,« siger Olav Skaaning Andersen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip