Nevilles Valencia skuffer igen trods mål fra midten

17/01/2016

Heller ikke i sjette forsøg lykkedes det for den tidligere Manchester United-profil Gary Neville at få sin første sejr i Primera Division som cheftræner for den spanske storklub Valencia.

Hjemme mod bundholdet Rayo Vallecano måtte Valencia nøjes med 2-2. Det ene point kom i hus takket være en flot scoring fra Alvaro Negredo og en sen udligning fra Paco Alcacer.

I store dele af kampen var det gæsterne, som var bedst og havde fortjent sejren.

Der var næsten intet, der lykkedes for Valencia i første halvleg, og det var svært at se, hvad planen egentlig var for Nevilles tropper.

Det udnyttede Rayo Vallecano allerede efter et kvarter, hvor midtbanespilleren Jozabed Sanchez bankede bolden i nettet efter et indlæg.

Gæsterne vil nok ærgre sig over, at det ikke lykkedes at udbygge føringen i første halvleg.

Hvad end Gary Neville måtte have sagt til sine spillere i pausen, så blev spillet ikke meget bedre. De samme 11 spillere fik lettere overraskende genvalg til anden halvleg.

Flere gange i begyndelsen af anden halvleg havde Rayo Vallecano muligheder for at score igen, men på et minut vendte heldet.

Først brændte gæsterne en tredobbelt chance, og kort efter lå bolden i nettet bag deres egen målmand.

Fortjent var det ikke, men det var yderst veludført, da angriberen Alvaro Negredo scorede til 1-1 på et langskud.

Få meter inde på Rayo Vallecanos banehalvdel vandt han en nærkamp, og uden at tøve vendte han sig om og hamrede bolden mod mål, så den strøg i en bue over gæsternes målmand, der unødvendigt havde placeret sig helt fremme i eget straffesparksfelt.

Glæden varede dog kort i Valencia. Forsvaret viste sig endnu en gang fra sin gavmilde side, da Diego Llorente umarkeret fik lov til at dirigere bolden i mål efter et hjørnespark.

Den scoring fik også en frustreret Gary Neville til at smide sin notesblok i jorden.

Efter 88 minutter lykkedes det for angriberen Paco Alcacer at udligne til 2-2. To minutter inden fik han også bolden i nettet, men den scoring blev fejlagtigt annulleret for offside.

Valencia ligger nummer ti i Primera Division, og holdet har langt op til kampen om de europæiske pladser.