New York Times: Clintons e-mail blev ikke forsøgt hacket

Skrevet af admin

04/03/2016

Dagens topnyheder

Den amerikanske præsidentkandidat Hillary Clinton blev ikke udsat for forsøg på hacking fra udlandet, da hun som USA's udenrigsminister brugte en privat e-mailserver i forbindelse med arbejdet som minister.

Det skriver The New York Times ifølge Reuters torsdag med henvisning til anonyme kilder tæt på FBI's efterforskning af miseren.

Det er angiveligt den tekniske medarbejdere, der hjalp Hillary Clinton med at sætte serveren op, som til FBI fortæller, at der ikke er tegn på uønskede besøg på e-mailserveren.

Den pågældende medarbejder, Bryan Pagliano, samarbejder ifølge Reuters med FBI i efterforskningen.

Som tak for hjælpen har han af det amerikanske justitsministerium fået begrænset immunitet, så hans vidneudsagn ikke kan bruges imod ham i en retssag, skriver The New York Times.

Clinton er blevet kritiseret for at have brugt sin private e-mail til korrespondancer, der kan have blotlagt amerikanske statshemmeligheder. Den 68-årige Clinton har hele tiden afvist den påstand.

I de oversigter, som Pagliano har udleveret til FBI, er der tilsyneladende intet, som tyder på, at udenlandske gæster har snuset rundt i den daværende udenrigsministers digitale post.

Dokumenterne viser, hvem der loggede sig på serveren hvornår. Dog er der en mulighed for, at mere sofistikerede hacking-metoder ikke er blevet registreret, skriver The New York Times.

I august sidste år udleverede Hillary Clinton et USB-stik og en server med kopier af sine e-mail til FBI.

Det amerikanske forbundspoliti indledte derefter en efterforskning for at få fastslået, om der er blevet sendt eller modtaget hemmeligstemplede informationer på e-mailkontoen.

I juli 2015 oplyste generalinspektøren for efterretningstjenesterne, Charles McCullough, til Kongressen, at der var fundet fire e-mail fra Hillary Clintons konto med informationer, som var klassificerede.

Der er tidligere blevet spekuleret i, om sagen kan koste Clinton muligheden for at blive landets næste præsident.

/ritzau/