Newcastle stopper Liverpools sejrsstime

06/12/2015

Så gik den ikke længere for Jürgen Klopp og Liverpool.

Fire sejre i fire kampe på bare halvanden uge blev søndag vekslet til et 0-2-nederlag, da Newcastle søndag aften trak det længste strå i et rodet Premier League-opgør.

Liverpool havde i store dele af kampen det meste af spillet, men den skarphed foran målet, som har kendetegnet holdet på det seneste, var tilsyneladende blevet hjemme i Beatles-byen søndag.

Det blev illustreret tydeligt, da Christian Benteke midt i første halvleg misbrugte en stor chance lige foran mål, hvor han sendte bolden over mål fra kanten af det lille felt.

I den anden ende misbrugte Papiss Cissé lidt senere en endnu større chance, da han slet ikke fik afsluttet ordentligt efter et par hurtige Newcastle-afleveringer.

Newcastle viste generelt ikke ofte tænder fremme på banen, men når hjemmeholdet var i Liverpool-feltet, blev det også gerne farligt.

Det gjorde det igen, da Georginio Wijnaldum i det 69. minut driblede rundt i Liverpools felt og trak højre om Martin Skrtel og Dejan Lovren, før han sendte en afslutning af sted mod målet.

Den ramte Martin Skrtel på vejen og snød fuldstændig Simon Mignolet i Liverpool-målet, og så kunne juble bryde ud på St. James' Park.

Det var i øvrigt Martin Skrtls syvende selvmål, og dermed tangerer han rekorden for flest selvmål i Liverpool, som Jamie Carragher ellers holdt alene.

Resten af kampen pressede Liverpool på for at nå en udligning, men igen manglede der i de fleste situationer kvalitet i afleveringerne og afslutningerne.

Eneste undtagelse var, da Alberto Moreno i det 79. minut modtog en flot tværpasning fra James Milner, som han elegant sendte i en bue over Robert Elliot og i mål.

Scoringen blev dog underkendt for offside, hvilket var en tvivlsom kendelse.

I stedet endte det, som det ofte gør, når et hold er presset til at satse. Newcastle lukkede i overtiden kampen med en scoring til 2-0, da Giorginio Wijnaldum blev spillet alene igennem og flot løftede bolden over Simon Mignolet.

Med sejren er Newcastle oppe på 13 point for 15 kampe - samme antal som Bournemouth - men en dårligere målscore betyder, at holdet fortsat er under nedrykningsstregen.

Liverpool har efter nederlaget fortsat 23 point for 15 kampe, hvilket rækker til en syvendeplads.

Nederlaget var desuden det andet til Liverpool i den tid, hvor Jürgen Klopp har stået i spidsen for holdet.