Neymar bedyrer sin uskyld i bedragerisag

Skrevet af admin

01/02/2016

Dagens topnyheder

Neymar insisterer på, han er uskyldig i de anklager om skattefusk, der i årevis har hængt over hovedet på ham selv, hans far og hans klub, FC Barcelona.

Det sker, efter at Neymar torsdag tabte en appel i en gammel sag om skatteunddragelse. Det betyder, at han skal betale en bøde på 750.000 kroner.

- Jeg har det godt med mig selv indeni, siger Neymar i et interview med den brasilianske tv-station Globo.

Mandag starter et nyt kapitel i føljetonen om Neymar. Her skal Barcelona-præsident Josep Maria Bartomeu afhøres i en sag om bedrag i forbindelse med Neymars skifte til den spanske storklub i 2013.

- Før de siger noget nonsens om, at jeg har gjort dit og dat, burde de bevise deres påstande, siger Neymar.

Både den tabte skattesag og bedragerisagen involverer Neymars far, som Barcelona-spilleren forsvarer i interviewet med Globo.

- Min far gør alt, hvad han kan for at sikre, at jeg kan fokusere på at spille fodbold. Han står for regnskaberne. Men i øjeblikket ser jeg min elskede far lide, og det begynder at gøre ondt, siger angriberen.

Tirsdag afhøres Neymar i bedragerisagen, hvor også den tidligere Barcelona-præsident Sandro Rosell og Neymars forældre skal vidne.

Sagen omhandler den brasilianske investeringsfond DIS, der havde 40 procent af rettighederne på Neymar, da han spillede i brasilianske Santos.

Fonden påstår, den er blevet snydt for en stor del af transfersummen for Neymar, fordi Barcelona og Santos har skjult en del af summen for offentligheden.

Handlen blev oprindeligt vurderet til 57,1 millioner euro, men spanske myndigheder har vurderet, at handlen har en værdi af mindst 83,3 millioner euro.

Efter høringerne i denne uge vil en dommer afgøre, om sagen skal fortsætte i retten.

/ritzau/