Neymar er fortællingen om det nye Brasilien

I disse uger afholder Brasilien Confederations Cup, der samtidig er generalprøve på næste års verdensmesterskaber. Arrangementer, der sammen med OL om tre år vidner om en nation med en ny selvbevidsthed i kølvandet på den forbedrede velstand. Men samtidig viser de omfattende demonstrationer rettet mod statsmagtens voldsomme forbrug af offentlige midler, at brasilianerne langt fra alle bakker op om de prestigefyldte arrangementer.

Peter Banke, der udover at have skrevet biografien om Neymar ,også er redaktør på forlaget Turbulenz, har gennem mange år været fascineret af Brasilien og landets fantastiske fodboldkultur. Han har gentagne gange besøgt landet, og bogen 'Neymar - den brasilianske drøm' er blevet skrevet på baggrund af interviews med kilder tæt på fodboldstjernen.

- Neymars historie er efter min mening en af de største historier i moderne fodbold. Neymar har en meget fattig baggrund, og han har knoklet ufatteligt hårdt for at være, hvor han er i dag. Han ligner jo umiddelbart en popstjerne med tjek på tilværelsen, men for ikke så længe siden, kæmpede hans familie faktisk med overhovedet at få mad på bordet.

- Bogen er historien om, hvor meget der skal til for at blive en af verdens bedste fodboldspillere. Om hvor meget man må ofre for at nå sin drøm. Neymars egne drømme har samtidig været en del af andre menneskers drømme. Som fodboldspiller har Neymar altid været omgivet af interessenter, der enten ville bage kagen eller have en bid af den, siger Peter Banke.Bogen er ifølge forfatteren i lige så høj grad et portræt af det moderne Brasilien.

- Jeg har rejst og boet i Brasilien i perioder i mange år, og det er bemærkelsesværdigt, hvor meget Neymars historie nærmest synkront reflekterer Brasiliens nyere historie, hvor landet er gået fra en økonomi på katastrofekurs til en af verdens største økonomier. Neymar har skabt sin berømmelse og rigdom i Brasilien i modsætning til landsmænd som Ronaldo og Ronaldinho, der først skulle til Europa for at realisere deres drømme, siger Peter Banke, hvis bog om superstjernen Neymar udkommer i juli måned.

 

 

Dagens Gossip