Neymar er tavs efter vidneforklaring i Madrid

Skrevet af admin

02/02/2016

Mest læste i dag

Den brasilianske fodboldstjerne Neymar var tirsdag i Madrid for at vidne i sagen om skiftet i 2013 fra Santos i hjemlandet til spanske FC Barcelona.

Barcelona-spilleren havde ingen kommentarer, da han dukkede frem efter at have vidnet, meddeler nyhedsbureauet AFP.

FC Barcelonas klubpræsident, Josep Maria Bartomeu, og den tidligere klubpræsident Sandro Rosell nægtede begge at vidne, da de mandag stod foran en dommer i forbindelse med sagen.

Både den nuværende og den tidligere præsident henviste i stedet til tidligere udsagn givet under en høring i den del af sagen, som omhandler påstået skatteunddragelse fra FC Barcelonas side.

Ved at bygge handlen op omkring flere kontrakter mellem Neymar og Santos undgik Barcelona at betale fuld skat af handlen.

Ifølge anklagerne drejer skatteunddragelsen sig om 12,7 millioner euro.

I forbindelse med den sag lagde Bartomeu ansvaret hos Rosell, som ifølge Bartomeu forestod forhandlingerne med Neymar-lejren.

Sandro Rosell insisterede for sit vedkommende på, at kontrakterne var korrekt udformet.

Rosell trak sig i januar 2014, da det kom frem, at Neymar kostede langt mere, end Barcelona havde oplyst.

Foruden skatteunddragelse omhandler Neymar-sagen også påstået bedrageri.

Den brasilianske investeringsfond DIS, der havde 40 procent af rettighederne på Neymar, da han spillede i brasilianske Santos, påstår, den er blevet snydt for en stor del af transfersummen for Neymar, fordi Barcelona og Santos har skjult en del af summen for offentligheden.

Handlen blev oprindeligt vurderet til 57,1 millioner euro, men spanske myndigheder har vurderet, at handlen har en værdi af mindst 83,3 millioner euro.

AFP kunne tirsdag aften berette, at anklagemyndigheden i Brasilien har åbnet en sag mod Neymar og hans far, der fungerer som hans rådgiver.

Det skyldes, at den brasilianske stat kan være gået glip af mange millioner kroner i forbindelse med sagen.

/ritzau/