Neymar-hattrick grundlægger brasiliansk storsejr

05/03/2014

Det brasilianske fodboldlandshold virker klar til sommerens VM-slutrunde på hjemmebane.

I onsdagens testkamp på udebane mod Sydafrika sejrede Brasilien i overlegen stil med 5-0. Blandt andet på tre mål af Neymar.

Landstræner Luiz Felipe Scolari stillede med det store kavaleri af stjerner, og to af de mest fremtrædende stjerner sendte Brasilien på sejrskurs i første halvleg.

Den formstærke Chelsea-spiller Oscar scorede til 1-0 efter ni minutter, da han i fri position løftede bolden over den sydafrikanske målmand Ronwen Williams.

Efter en halv time havde Neymar samme type chance, da han efter en sydafrikansk fejl løb sig til en friløber. Men denne gang var målmanden mere vågen, da Neymar forsøgte at løfte bolden over ham.

10 minutter senere kom Barcelona-stjernen dog på scoringstavlen, da han med venstre fod sparkede bolden resolut mellem benene på den travle keeper.

Blot 20 sekunder var spillet af anden halvleg, inden Neymar scorede til 3-0. Denne gang løftede han bolden perfekt over målmanden efter Freds glimrende forarbejde.

11 minutter før tid stod Manchester City-profilen Fernandinho for det fjerde mål, da han tordnede et langskud ind fra godt 25 meters afstand.

Neymar misbrugte flere store chancer, men i det sidste minut havde han held til at fuldende sit hattrick fra klos hold til 5-0.

Ved sommerens slutrunde er Brasilien i gruppe med Kroatien, Mexico og Cameroun.