Neymar og Alexis sikrer Barcelona-sejr i El Clásico

26/10/2013

FC Barcelona udbyggede lørdag aften føringen i Primera Division, da klubben satte ærkerivalen Real Madrid til vægs i sæsonens første El Clásico.

Neymar og Alexis Sánchez sørgede for 2-1-sejren på Camp Nou, så Barcelona nu har et forspring på seks point ned til ærkerivalen.

Barcelona fører Primera Division med 28 point for 10 kampe, mens Atlético Madrid har 24 point for en kamp færre.

Det stjernespækkede El Clásico var som altid intenst, selvom stjerner som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Gareth Bale aldrig for alvor kom til at funkle.

Anden halvleg blev dog særdeles underholdende.

Barcelona kom foran 1-0 efter 19 minutter ved Neymar, der scorede sit tredje sæsonmål i Primera Division efter sommerens skifte fra Santos.

Den brasilianske vidunderdreng afsluttede frækt mellem benene på Real Madrid-forsvareren Daniel Carvajal og snød Diego López i gæsternes mål.

Imens stod Real Madrids Marcelo og appellerede forgæves for en offside-kendelse, som ikke var der, eftersom venstrebacken selv ophævede offsiden.

To minutter før pausen ville gæsternes Sami Khedira have et straffespark, efter at hans afslutning tæt på mål var blevet flot reddet af Barcelona-målmanden Victor Valdés.

Returbolden ramte hjemmeholdets liggende Adriano på armen, men det virkede ikke som en bevidst handling.

I anden halvleg havde Neymar endnu en afslutning, som Diego López fik pareret, og senere måtte Cristiano Ronaldo se en hård afslutning pareret af Victor Valdés.

Real Madrid overtog mere og mere af initiativet, og i kampens sidste fjerdedel eksploderede opgøret.

Først så Cristiano Ronaldo ud til at have en god sag, da han ville have straffespark, efter at han blev væltet af Javier Mascherano i straffesparksfeltet.

Og kort efter hamrede indskiftede Karim Benzema et missil op på underkanten af overliggeren, mens Victor Valdés kun kunne se til.

En udligning lurede, men i stedet sørgede indskiftede Alexis Sánchez for 2-0-scoringen med cirka 10 minutter tilbage af kampen.

Chileneren lurede, at Diego López var gået lidt for langt ud af sit mål, og han lobbede den herefter smukt over målmanden.

I sidste minut reducerede en anden indskifter, Jesé Rodriguez, for Real Madrid.