Neymars onemanshow overstråler chokscoring i Barcelona

18/10/2015

Verdens i manges øjne bedste fodboldspiller Lionel Messi er for tiden ukampdygtig i FC Barcelona, men det glemte de fleste tilskuere formentlig på Camp Nou lørdag aften.

Her overtog den brasilianske superstjerne Neymar rollen som Barcelona-helt, da han med sit onemanshow var arkitekten bag Barcelonas sejr på 5-2 over Rayo Vallecano.

Neymar scorede Barcelonas fire første mål - to af dem på straffespark - og spillede en af sine bedste kampe for klubben.

Han sørgede dermed for, at det blot blev en mindre note, at Rayo Vallecano chokstartede og kom foran 1-0, da Javi Guerra pressede sig foran sin oppasser og scorede efter et kvarter.

På det tidspunkt havde Barcelona ellers presset for en tidlig scoring, og det ændrede udeholdets mål ikke på. Tværtimod.

Barcelona-spillerne kom sig hurtigt over chokket og fortsatte ufortrødent med at angribe.

Allerede inden pausen sørgede Neymar for føring til hjemmeholdet. I to situationer fremtvang han straffespark, og begge gange omsatte han til sikker scoring.

Efter pausen havde Rayo Vallecano et par chancer for at udligne i en periode, hvor Barcelona langt fra var prangende.

Men med to scoringer inden for et minut midtvejs i halvlegen eliminerede Neymar al spænding.

Først sparkede han en ripost op i nettaget, og kort efter scorede han nemt i et tomt mål efter Luis Suarez' oplæg.

13 minutter før tid øgede Suarez selv til 5-1, og så var det ren kosmetik, da Jozabed scorede til 2-5 for udeholdet kort før tid.

Med sejren er Barcelona oppe på 18 point for otte kampe ligesom topholdet Real Madrid. Søndag kan Villarreal gå alene i spidsen med en sejr i topkampen mod Celta Vigo på hjemmebane.