NFL-fans vil sætte verdensrekord i larm

Den nuværende rekord lyder på 131,76 decibel og blev sat af den tyrkiske fodboldklub Galatasarays tilskuere i en kamp mod rivalerne fra Fenerbahce 18. marts 2011. Her brugte tilhængerne dog vuvuzelaer og andre hjælpemidler for at skabe den infernalske larm. Det er ikke tilladt i NFL, så Seahawks-fansene må nøjes med at pifte, huje, klappe og råbe. Det skriver flere amerikanske medier. 

131 decibel svarer i øvrigt næsten til lyden af et fly, der passerer tæt forbi, og det anbefales, at man ikke opholder sig i et sådant lydinferno i mere end 30 sekunder. Det højeste officielle decibeltal målt på CenturyLink Field er 112 decibel.

Manden bag rekordforsøget hedder Joe Tafoya, som spillede for Seattle Seahawks i 2005-2006 og var med til at spille holdet i Super Bowl efter sejr i NFC-finalen.

- Der var en utrolig energi og larm, som gik lige i sjælen på en, siger Joe Tafoya om NFC-finalen i 2006 til Sacramento Bee.- Man forstår med det samme, at dette enten er et meget støttende eller meget fjendtligt miljø, tilføjer han. 

Lykkes det for Seattle Seahawks-fansene at sætte verdensrekord i tilskuerlarm, vil det ikke være første gang, de skaber overskrifter. I januar 2011 skabte jublen over Marshawn Lynch’ afgørende touchdown i en slutspilskamp mod New Orleans Saints så store underjordiske rystelser i området omkring Seattle Seahawks’ hjemmebane, at de blev opfanget af Pacific Northwest Seismic Network, der har til opgave at varsle jordskælv.

Som tak for den massive støtte til 12.-manden har ingen Seattle Seahawks-spiller lov til at spille med nummer 12 på ryggen. Dermed er Seahawks det eneste hold i NFL, der har vist den ære til fansene.

Flere forsøg på at slå verdensrekorden er allerede i støbeskeen. Også Kansas City Chiefs’ fans har søgt om at få en repræsentant til at måle larmen på Arrowhead Stadium. Der er dog endnu ikke sat dato på rekordforsøget.

Dagens Gossip

Dagens TV