NFL-hold henter første kvindelige træner

Den 37-årige Jen Welter bliver den første kvinde med et trænerjob i den amerikanske fodboldliga NFL.

NFL-klubben Arizona Cardinals meddelte mandag aften, at den har ansat Jen Welter som træner for klubbens "linebacks" i optakten til den kommende sæson.

Jen Welter skal således i første omgang indgå i klubbens trænerteam på den store træningslejr som optakt til sæsonen og i træningskampene før sæsonstart.

- At være træner er ikke meget anderledes end at være lærer, siger Arizona Cardinals cheftræner, Bruce Arians, til klubbens hjemmeside.

- Jeg har lært fra spillerne, at de bare ønsker at blive bedre, så er de sådan set lige glade med, hvem der hjælper dem.

- Jeg tror virkelig på, at hun via dette midlertidige job kan åbne nogle døre, siger træneren videre.

Jen Welter blev i 2014 den første kvinde i en professionel mandlig liga.

Det var i en af ligaerne under NFL, hvor hun som første kvinde nogensinde kæmpede på lige fod med mændene i tacklinger og lignende. Tidligere har kvinder haft job som "kicker", hvor der ikke er fysisk kontakt mellem spillerne.

Jen Welter har desuden selv spillet rugby i mange år. Hun har desuden en masteruddannelse indenfor sportspsykologi.

Cheftræner Bruce Arians fortæller ifølge nyhedsbureauet AFP, at han har talt med klubbens rutinerede spillere om, hvorvidt de vil acceptere en kvindelig træner.

- Alle havde det helt fint med det, og det kommer ikke til at virke på nogen måde distraherende, siger cheftræneren videre.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip