NFL stadfæster Tom Bradys karantæne

Quarterbacken Tom Bradys karantæne på fire spilledage i NFL-ligaen blev tirsdag aften stadfæstet af NFL-organisationen.

Tom Brady fra New England Patriots kan stadig indbringe sagen for en national domstol, men i det sportslige regi ligger dommen nu klar, og han står til at miste de første fire kampe, når 2015-sæsonen sparkes i gang.

Dommen faldt som en mindre bombe, da den gængse opfattelse var, at Bradys karantæne enten ville blive nedsat eller helt droppet.

Ifølge en 243-sider lang rapport fra maj måned udarbejdet af NFL, fremgik det, at Tom Brady var medskyldig i den såkaldte deflategate-sag, og tirsdag afviste en 20-sider lang rapport så Tom Bradys ønske, skriver flere nyhedsbureauer.

- I respekt for de bolde, der anvendes i AFC og den efterfølgende undersøgelse, så finder jeg, at Tom Brady har deltaget i skadelig adfærd for spillets integritet og for offentlighedens tillid til professionel fodbold.

- De fire spilledages karantæne er bekræftet, lød det fra NFL-kommissær Roger Goodel ifølge AFP.

Sagen handler om, at Patriots bevidst fjernede luft fra holdets egne bolde i AFC-finalen mod Indianapolis Colts i januar. Dermed blev boldene lettere at håndtere.

Patriots vandt den omtalte kamp 45-7 og røg dermed i Super Bowl-finalen, som holdet vandt over Seattle Seahawks.

NFL slår altså fast, at Tom Brady var medskyldig, da han havde viden om de flade bolde.

Samtidig fremgår det af den nye rapport, at der i forbindelse med Tom Bradys 10 timer lange appelhøring den 23. juni, fremkom oplysninger om, at Tom Brady beordrede sin mobiltelefon destrueret.

Destruktionen af mobiltelefonen, som indeholdt sms'er og optagelser af Bradys samtaler med Patriots-folk, skete omkring den 6. marts, hvor Brady blev interviewet til den første og lange rapport, der blev udarbejdet af en gruppe efterforskere i NFL-regi.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip