Ngo: Fem dør af sult i belejret flygtningelejr i Syrien

Fem personer er døde af sult i et belejret palæstinensisk boligområde i Syriens hovedstad Damaskus, oplyser organisationen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der er på oprørernes side.

Det syriske styre med præsident Bashar al-Assad i spidsen har i lang tid afskærmet adskillige oprørskontrollerede områder omkring Damaskus.

Disse belejringer har medført alvorlige humanitære tilstande.

- Fem personer er døde, deriblandt en ældre mand, en handicappet mand og en kvinde, som følge af underernæring og mangel på nødvendig behandling, skriver Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der har base i Storbritannien.

De er ifølge meddelelsen døde "som følge af regimets belejring" af flygtningelejren Yarmuk, der i virkeligheden er et boligområde med almindelige beboelsesejendomme i hovedstaden.

FN's hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge i Mellemøsten og andre organisationer har appelleret til, at den syriske regering ophæver belejringen af Yarmuk, så der kan bringes nødhjælp ind.

Regeringshæren har belejret adskillige lejre, blandt disse Moadamiyet al-Sham, der ligger syd for hovedstaden, og hvor adskillige angiveligt er sultet ihjel.

Krigen i Syrien har stået på i mere end to et halvt år, og flere end 100.000 mennesker har mistet livet ifølge FN.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip