NHL-Andersen efter storsejr: En noget speciel kamp

Danmarks stærke og kæmpestore NHL-målmand, Frederik Andersen, er en beskeden mand.

Han spiller på sæsonens foreløbigt bedste hold i verdens bedste ishockeyliga. Han har personlig succes, og tidligt i morges var han med til at sætte klubrekord.

Anaheim bankede Vancouver Canucks med 9-1 hjemme i Honda Center nær Los Angeles.

- Det blev lidt specielt til sidst med en masse slagsmål. Det er ikke normalt, at man scorer ni mål i en hockeykamp, siger Frederik Andersen til Ritzau.

Frustrationerne over at være bagud med 1-7 fik Vancouver-spillerne til at kaste sig ud i slagsmål, så Jannik Hansen og holdkammeraten Tom Sestito blev smidt ud for resten af kampen, og gæsterne måtte spille tre mod fem i syv minutter.

Anaheims sportslige ledelse havde op til weekenden sendt Frederik Andersen ned til klubbens farmerhold Norfolk Admirals i den næstbedste ishockeyrække i Nordamerika, men da førstemålmanden Jonas Hiller blev syg, fik danskeren igen et opkald.

- Jeg kom først til Anaheim klokken 23 tirsdag, og onsdag morgen fik jeg så at vide, at jeg skulle være med fra start. Så var det bare at gå hjem og forberede sig, siger Frederik Andersen.

- Det var godt for mig at få to kampe hen over weekenden. Der er små ting, man ikke får vedligeholdt uden kampe, så det var godt at få noget kampform tilbage. Så må det andet komme med rutinen, fortsætter han.

Med morgenens sejr har Anaheim endnu ikke tabt i ordinær spilletid i sine foreløbig 22 hjemmekampe. Holdet har vundet 18 af sine seneste 19 kampe, og Frederik Andersen har vundet 11 af sine 13 NHL-kampe.

Alligevel nægter han at miste jordforbindelsen:

- Jeg ved ikke, om det er gået over forventning, men jeg har nok vundet flere kampe, end jeg havde regnet med. Men igen - det er jo ikke kun min fortjeneste. Det er hele holdet. Det er fedt at være i en organisation, som vinder så meget, siger han.

Anaheim fører ligaen med 77 point for 49 kampe.

/ritzau/

Dagens Gossip