NHL: Andersen og Anaheim taber lang slutspilskamp

20/05/2015

Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen og hans hold Anaheim Ducks tabte 2-3 i slutspilskampen mod Chicago tidligt onsdag morgen dansk tid.

Danskeren spillede en ny stor kamp i Anaheims mål med 47 redninger, men blev passeret godt og vel 16 minutter inde i tredje overtidsperiode.

Chicagos Marcus Kruger stod pludselig helt fri foran Frederik Andersen og kunne dirigere et skud udefra i nettet bag den danske målmand.

Trætheden efter en kamp, som var næsten dobbelt så lang som normalt, gav fejl, og Anaheim forsvarede sig ikke godt nok foran Frederik Andersen i situationen.

Med sejren udlignede Chicago til 1-1 i kampe. Finalen i Western Conference - det som også er semifinalen i kampen om Stanley Cup i NHL - spilles som bedst af syv kampe.

Gæsterne fra Chicago havde pucken i nettet i anden overtidsperiode. Andrew Shaw hovedstødte pucken ind bag Frederik Andersen, og det er ikke tilladt i ishockey, så scoringen blev ikke godkendt.

Frederik Andersen stod en ny stor kamp, selv om han var blevet passeret allerede efter godt og vel to minutter, da Chicago straffede Anaheim for en udvisning.

Et skud på mål fra Chicagos backstjerne, Duncan Keith, ramte Andrew Shaw og gik ind bag Anaheims danske målmand.

Fire minutter senere var den gal igen. Anaheim havde en ny spiller i straffeboksen, og Chicago pressede på. Et skud ramte Marian Hossa, men pucken lå lige foran mållinjen, da en Anaheim-spiller gled ind i den og skubbede den i mål.

Anaheimspillerne er mestre i at komme tilbage, og det gjorde holdet også denne gang. Det blev 1-2 inden første periode var slut og 2-2 på en scoring af holdets topscorer, Corey Perry, sent i perioden.

Anaheim havde umiddelbart flest chancer i overtiden, men Frederik Andersen måtte også holde sit hold inde i kampen i flere omgange. Hans modpart i Chicagos mål, Corey Crawford, stod imidlertid også en fornem kamp.

Spillerne får ikke meget pause efter den lange kamp. For efter to kampe i Anaheim rykker de to hold til Chicago, hvor de allerede spiller igen torsdag - natten til fredag, dansk tid. Fjerde kamp spilles lørdag.