NHL: Bødker tager hovedrolle i klar Phoenix-sejr

Den danske NHL-spiller Mikkel Bødker er ved at leve op til de forventninger, der i sommer fik Phoenix Coyotes til at give ham en ny toårig kontrakt til en samlet værdi af knap 30 millioner danske kroner.

For første gang i sin tid i Arizona-klubben har den 24-årige wing gang i en sæson, hvor han jævnligt laver mål eller assists, og Coyotes' møde med Los Angeles Kings natten til onsdag blev ingen undtagelse.

Bødkers mandskab vandt overbevisende med 3-0 i en kamp, hvor danskeren var på isen ved alle tre scoringer og blev noteret for to assists.

Dermed er det tidligere Rødovre-talent oppe på i alt 36 målpoint i denne sæson efter 15 scoringer og 21 assists, og han er nu rykket op som nummer to på Coyotes' interne topscorerliste.

Med sejren holder prærieulvene sig til i kampen om billetter til playoffkampene. Phoenix Coyotes er nu blot tre point fra den sidste wildcard-plads, som i øjeblikket indtages af Jannik Hansens klub Vancouver Canucks.

Spillerunden bød også på en tiltrængt opmuntring til Lars Eller og Montreal Canadiens, der vandt 3-0 over Carolina Hurricanes efter en sløj periode med fem nederlag i seks kampe.

Eller selv markerede sig dog ikke blandt målskytterne og har nu gået 11 kampe uden mål eller assists for den canadiske traditionsklub.

/ritzau/

Dagens Gossip