NHL-dansker lukker debutsæson med mål og assist

Den 20-årige danske forward Nikolaj Ehlers har leveret en flot debutsæson i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Natten til søndag lukkede Ehlers NHL's grundspil af med både en scoring og et måloplæg, da Winnipeg Jets på udebane vandt 4-3 over Los Angeles Kings efter straffeslag.

Dermed nåede Ehlers op på 15 mål og 23 assist i sin første NHL-sæson, hvor han spillede 72 ud af Winnipegs 82 kampe. På trods af den personlige succes må danskeren dog ærgre sig over, at hans klub ikke bliver en del af slutspillet.

Også Jannik Hansen både scorede og kunne se sit hold vinde i straffeslag. Hansen scorede selv til 3-2 for Vancouver Canucks, men en sen udligning af Edmonton Oilers betød, at kampen gik i straffeslag.

Her brændte Jannik Hansen sit forsøg, men efter i alt 14 straffeslag trak hans hold sig sejrrigt ud af opgøret. Vancouver har for længst udspillet sin rolle og kommer ikke i slutspillet. Dermed forbliver Jannik Hansens sæsontotal på 38 point i 67 kampe.

Lars Eller var sidste dansker på pointtavlen natten til søndag i NHL, da han lavede en assist i Montreal Canadiens 5-2-sejr over Tampa Bay Lightning. Heller ikke Montreal skal i slutspillet.

Colorado Avalanche tabte hjemme 3-5 til Anaheim Ducks i det, der kunne have været et danskeropgør. Gæsterne havde dog ikke Frederik Andersen med i målet, og derfor var hjemmeholdets pointløse Mikkel Bødker eneste dansker på isen i kampen.

Bødkers klub kommer ikke med i slutspillet, men det gør til gengæld Frederik Andersen Anaheim.

Frans Nielsen fik lidt over et kvarter på isen. Efter overtid måtte danskeren og New York Islanders se sig slået 3-4 af Buffalo Sabres. Nielsens klub spiller endnu en kamp natten til mandag, før klubben deltager i slutspillet.

Oliver Bjorkstrand var ikke med for Columbus Blue Jackets, der vandt 5-4 over Chicago Blackhawks efter forlænget spilletid. Også Columbus kan gå på sommerferie efter et misset slutspil.

De danskere, hvis klub ikke har nået slutspillet, er i spil til at være med i den danske trup til VM i Rusland, der begynder 6. maj.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip