NHL: Frans Nielsen scorer i ny Islanders-triumf

Danskerklubben New York Islanders er efter en tung første halvdel af NHL-sæsonen muligvis ved at komme op i omdrejninger.

Holdet fra Long Island vandt natten til onsdag sin anden sejr i træk, da Toronto Maple Leafs blev slået med 5-3 på egen is, og igen var der et dansk navn blandt målskytterne.

Frans Nielsen var med sin 16. scoring i denne sæson manden bag 3-2-målet i starten af tredje periode, da han opfangede en løs puck og sendte den i nettet i powerplay.

Men selv om Nielsens scoring var vigtig, var det dog på ny stjernespilleren John Tavares, der var manden i centrum.

Den unge forward, der netop er udtaget til Canadas OL-trup, var kampens bedste spiller og blev noteret for tre assist, og dermed rykker han op på en andenplads på NHL's samlede topscorerliste.

Islanders' anden danske spiller, Peter Regin, var blevet sendt ud på bænken til kampen i Toronto.

Regin, der ellers leverede en af sæsonens bedste præstationer natten til tirsdag, da Islanders slog Dallas Stars, er ikke meldt skadet, men blev ganske enkelt fravalgt i den hårde kamp om pladserne.

Den slags problemer har Frans Nielsen ikke. Han har en central rolle på holdet og troner i øvrigt på toppen af listen over danske målskytter i NHL foran Mikkel Bødker, der også markerer sig positivt i øjeblikket.

Bødker leverede et mål og et oplæg, da Phoenix Coyotes hjemme vandt med overbevisende 6-0 over Calgary Flames.

Den tidligere Rødovre-spiller har nu lavet 13 mål og 16 assist i sine hidtidige 42 kampe for Arizona-mandskabet.

Også Jannik Hansen noterede sig for et oplæg natten til onsdag, men det hjalp ikke meget, for hans klub, Vancouver Canucks, tabte alligevel 4-5 til Pittsburgh Penguins.

/ritzau/

Dagens Gossip