NHL: Holdkammerater storroser Crosby efter MVP-hæder

Natten til mandag sikrede Pittsburgh Penguins klubbens fjerde Stanley Cup-trofæ i historien med en samlet sejr på 4-2 i kampe over San Jose Sharks.

Efter triumfen blev holdets anfører og superstjerne, canadieren Sidney Crosby, kåret til slutspillets Most Valuable Player (MVP), selv om han pointmæssigt ikke førte an på holdet, som han ellers har for vane.

Men 19 point i 24 kampe er stadig habilt for stjernespilleren, og ifølge holdkammeraterne er Crosby på alle måder det rigtige valg til prisen.

- Han er vores leder. Hvis ikke han scorer mål eller laver oplæg, så er han stadig vores mand i omklædningsrummet, siger holdkammeraten Conor Sheary ifølge nhl.com.

- Conn Smythe (navnet på MVP-trofæet, red.) betyder den bedste spiller, og han har været vores bedste spiller gennem hele året.

Den opfattelse deler Patric Hornqvist, som scorede målet til 3-1 i den afgørende kamp på en assist fra netop Crosby.

- Måske lavede han ikke de point, han håbede på, men han var vores leder på og uden for isen, og det er, hvad der betyder noget, når alt kommer til alt. Han er en vinder, og han sørgede for, vi vandt, lyder det fra Hornqvist.

Crosby lavede 85 point i grundspillet i 80 kampe.

/ritzau/

Dagens Gossip