NHL: Lars Eller og Montreal lugter allerede næste runde

18/04/2015

Som det første hold i NHL-slutspillet er Lars Ellers og Montreal Canadiens oppe med 2-0 i kampe i sin førsterunde-serie.

Natten til lørdag blev det nemlig endnu engang til en kneben sejr over Ottawa Senators, da Montreal vandt hjemmekampen 3-2 efter overtid.

Lars Eller var på isen i 14 minutter, men danskeren var ikke indblandet i kampens mål.

Det begyndte ellers skidt for Montreal, der lige som i den første slutspilskamp tabte første periode med 0-1.

Men i anden periode gentog hjemmeholdet samme bedrift som i den første kamp og vendte cifrene på måltavlen til egen fordel.

Før de sidste 20 minutter førte Montreal med 2-1, men med lidt over seks minutter tilbage af kampen foretog Ottawas Patrick Wiercioch et par snævre driblinger lige foran målmanden, som han let udplacerede til udligning 2-2.

Sådan sluttede den ordinære spilletid også, og derfor måtte de to hold i overtid.

Tilskuerne i Montreal fik kun tre minutter og 40 sekunders ekstra spilletid at kigge på, før størstedelen af dem kunne række armene jublende i vejret.

Hjemmeholdets Alex Galchenyuk var først over pucken efter en afslutning, og fra en spids vinkel i højre side vendte han rundt om sig selv og hamrede pucken i mål via venstre stolpe.

Dermed har Montreal bedst muligt udgangspunkt at rejse til Ottawa med efter to hjemmekampe. Nu følger så to udekampe, før Montreal eventuelt spiller hjemme i femte kamp af serien, der spilles bedst af syv kampe.

Succes var der også for Jannik Hansen og Vancouver Canucks, der udlignede til 1-1 i serien mod Calgary Flames efter en 4-1-sejr.

Jannik Hansen blev dog hverken noteret for mål, afslutninger eller assist i det kvarter, han var på isen.

Den tredje og sidste dansker, der var i aktion natten til lørdag, Frans Nielsen, tabte sammen med New York Islanders med 3-4 til Washington Capitals.

I løbet af kampen forsøgte danskeren sig med to afslutninger, men begge gange uden held.

New York Islanders førte efter anden periode, men på hjemmebane sørgede Washington for at vende kampen i de sidste 20 minutter og fik samtidig udlignet til 1-1 i kampe.